Τα όνειρα του Αϊνστάιν

από τη χορογράφο Ελίνα Παπαδοπούλου στο Θέατρο Olvio

Η φυσικός και χορογράφος Ελίνα Παπαδοπούλου, αγαπημένο μέλος της οικογένειας του Κλασσικού Ωδείου,  παρουσιάζει την Παρασκευή 15,  Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 21:00 την παράσταση “Τα όνειρα του Αϊνστάιν”

Αφήγηση, χορός και τραγούδι, πάνω σε αποσπάσματα από την ομώνυμη νουβέλα του Alan Lightmanστο Θέατρο Olvio.

Ο Χρόνος. Ο κυκλικός χρόνος, ο επαναλαμβανόμενος, ο χρόνος ως βέλος, ο παρελθών χρόνος, ο ακίνητος, ο αιώνιος, ο πανδαμάτωρ. Ο χρόνος που τρέχει, που δεν μπορεί να μετρηθεί, ο χρόνος μέσα μας και γύρω μας, που διέπει και ορίζει τα πάντα.

Οι Εύα Παγουλάτου, Ισαβέλλα Καραμολέγκου, Αλάιν Ροντρίγκεζ Ριβέρο και Μαρία Πουλάδα, χορεύουν τον χρόνο, ενώ οι ηθοποιοί Αγγελική Σταύρου και Δημήτρης Πολίτης ζωντανεύουν τα κείμενα.

Η Γεωργία Θεοδωροπούλου στο τραγούδι, με την συνοδεία στο πιάνο του Ανδρέα Μερτζέλου και η μουσική της Έφης Πάνου μας βοηθά να ονειρευτούμε και ο Νίκος Βούλγαρης δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τους φωτισμούς του.

ta-oneira-tou-ainstainΗ Ελίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και Χορό στη σχολή της Σονιας Μοριανωβ. Είναι μέλος της Σχεδίας Ομάδας Χορού από την ίδρυση της, πήρε μέρος σε όλες τις παραστάσεις, σεμινάρια και περιοδείες της ομάδας, το διάστημα 1996-2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Steve Paxton, Lisa Nelson, Peter Ryan, Alito Alesi κ.α. και εργαστήρια αυτοσχεδιασμού με την παρουσία μουσικών όπως ο Cecil Taylor, Φλωρος Φλωριδης, Δομνα Σαμιου. Επίσης, έχει χορέψει σε περιοδείες στο Λονδίνο, Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη, Μπακού, Τιφλίδα, Κουβά, σε συνεργασία της ομάδας Σχεδία με τη Danza Contemporanea de Cuba. Ασχολήθηκε κυρίως με τον Αυτοσχεδιασμό και το Contact Improvisation.

Μαζί με την Νατάσσα Αβρά χόρεψε και χορογράφησε για την ομάδα Κει Φυσα στο διάστημα 2004-2010, και έπειτα ίδρυσε την ομάδα Pulsar.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Σωματίου Ελλήνων Χορογράφων, καθώς είναι και μέλος της Χορωδίας της Δόμνας Σαμίου απο το 2004 και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής μουσικής. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Natural Health Science, και ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες. Αυτή την περίοδο σπουδάζει Μονωδία με την Rositsa Troeva στο Κλασσικό Ωδείο.


Είσοδος: 10 ευρώ | Φοιτητικό 8 ευρώ

Θέατρο ΟLVIO – Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός Τηλέφωνο: 210 3414 118
χάρτης http://www.ploigos.gr/?sessionid=eb4313fc99e14e73090f2a6b8c01e7aa

Φωτογραφίες από την Όλγα Τζίμου
Press Office: Whatever Works Agency
Χορηγοί : Cocoon Urban Spa -XOΡΟLOGIE