“Οντίν” με την Ελίνα Παπαδοπούλου στο Μικροσκοπικό Θέατρο, Σάββατο 5 Μαρτίου 20:00

Η Οντίν είναι το θηλυκό πνεύμα των κυμάτων, είναι η νεράιδα που αναδύεται για να διεκδικήσει τον θνητό άνδρα αλλά αποτυγχάνει και αποσύρεται στον κόσμο του βυθού, λυπημένη και προσβεβλημένη από τον κόσμο των ανθρώπων.

Η Ελίνα Παπαδοπούλου ενσαρκώνει την εικόνα της νεράιδας σε μια χορευτική σπουδή που πραγματεύεται το φανταστικό, επιστρατεύοντας την κινητική-στυλιστική ευρηματικότητα του σώματος που χορεύει, αυτοσχεδιάζοντας κάθε φορά τις δόσεις της πειθαρχίας και της ελευθερίας του. Και ενώ η νεράιδα αποτυγχάνει στην ερωτική αποστολή της, η χορεύτρια τα καταφέρνει καλύτερα στη δική της, αφήνοντας στα μάτια μας ένα μήνυμα-ενθύμιο φευγαλέας γοητείας, χάρης και ευθραυστότητας. Μήνυμα που μοιάζει να σχολιάζει το φευγαλέο της ίδιας της φύσης του χορού.

 

Το έργο αποτελεί το τρίτο μέρος της παράστασης Η Σεχραζάτ όταν χορεύει (Πρόγραμμα Ραβέλ) και εντάσσεται στο συνεχές πρόγραμμα σύγχρονου χορού είναι καιρός – δεύτερη περίοδος στο Μικροσκοπικό Θέατρο.

 

Μουσική: Maurice Ravel, Ondine
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός: Ελίνα Παπαδοπούλου
Διάρκεια: 8 λεπτά.

 

Η Ελίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και Χορό στη σχολή της Σονιας Μοριανωβ. Είναι μέλος της Σχεδίας Ομάδας Χορού από την ίδρυση της, πήρε μέρος σε όλες τις παραστάσεις, σεμινάρια και περιοδείες της ομάδας, το διάστημα 1996-2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Steve Paxton, Lisa Nelson, Peter Ryan, Alito Alesi κ.α. και εργαστήρια αυτοσχεδιασμού με την παρουσία μουσικών όπως ο Cecil Taylor, Φλωρος Φλωριδης, Δομνα Σαμιου. Επίσης, έχει χορέψει σε περιοδείες στο Λονδίνο, Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη, Μπακού, Τιφλίδα, Κουβά, σε συνεργασία της ομάδας Σχεδία με τη Danza Contemporanea de Cuba. Ασχολήθηκε κυρίως με τον Αυτοσχεδιασμό και το Contact Improvisation.

Μαζί με την Νατάσσα Αβρά χόρεψε και χορογράφησε για την ομάδα Κει Φυσα στο διάστημα 2004-2010, και έπειτα ίδρυσε την ομάδα Pulsar.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Σωματίου Ελλήνων Χορογράφων, καθώς είναι και μέλος της Χορωδίας της Δόμνας Σαμίου απο το 2004 και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής μουσικής. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Natural Health Science, και ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες. Σπουδάζει Μονωδία με την Rositsa Troeva στο Κλασσικό Ωδείο.

 

Το Μικροσκοπικό Θέατρο βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από τη στάση του μετρό στο Μοναστηράκι.

Δεξίππου 5 και πλατεία Tαξιαρχών, Πλάκα, ΤΚ 10555.

Τηλέφωνο: 6976 899269, 19:30 – 21:30