Ελένη Ευθυμίου – Αντιγόνη, του Ζαν Ανούιγ στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Ελένη Ευθυμίου: Αντιγόνη, του Ζαν ΑνούιγΈνα εμβληματικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, η Αντιγόνη του Ανούιγ που γράφτηκε γραμμένο το 1942, για να καταγγείλει τη συνεργασία των Γάλλων με τους κατακτητές, σκηνοθετεί ένα αγαπημένο παιδί του Κλασσικού Ωδείου, η Ελένη Ευθυμίου για το το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016.

Η σύγχρονη αυτή Αντιγόνη τάσσεται ενάντια στα πολιτικά συμφέροντα που συνθλίβουν την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην παράσταση της Ελένης Ευθυμίου, η ηρωίδα είναι ο μοναδικός νέος άνθρωπος μεταξύ όλων των άλλων ηρώων, ενώ η δράση τοποθετείται σε ένα εφιαλτικό σκηνικό που θυμίζει γηροκομείο.

Σ’ ένα περιβάλλον θανάτου και σήψης, η Αντιγόνη, νέα, ατρόμητη και ερωτευμένη, οδηγείται προς το θάνατο, με μοναδικό σκοπό να αποκατασταθεί η τάξη που δίνει νόημα στην ύπαρξή της.

Η Αντιγόνη θεωρείται το καλύτερο έργο του Γάλλου συγγραφέα. Ο Ανούιγ άλλαξε και την μορφή αλλά και την ουσία του τραγικού μύθου, για να γράψει ένα σύγχρονο δράμα, με όλα τα στοιχεία που αποτυπώνουν την σύγχρονη εποχή, όχι μόνον όσον αφορά τα εξωτερικά στοιχεία, αλλά και τα κίνητρα των ηρώων.

Η Ελένη Ευθυμίου έχει τελειώσει την Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ κι έχει πάρει δίπλωμα Μονωδίας και Μελοδραματικής στο Κλασσικό Ωδείο με τη Rossitza Troeva. Εργάζεται ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης.

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμια: Ιωάννα Κουρμπέλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Ενορχηστρώσεις, Sound design: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Βιτόρια Κοτσάλου
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Οργάνωση Παραγωγής: Ντένια Σαφαρή
Παίζουν: Βασιλική Τρουφάκου, Στέλιος Μάινας, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ανέζα Παπαδοπούλου, Γιώργος Φριντζήλας, Ιωάννα Μαυρέα, Φαίδων Καστρής, Μαίρη Λιαμή, Eρρίκος Λίτσης, Ερρίκος Μηλιάρης
Θέατρο REX/Σκηνή Κοτοπούλη
21-22 Ιουλίου 2016
21:00
Έναρξη πρoπώλησης
23 Μαΐου 2016

https://www.viva.gr/tickets/theater/greekfestival/eleni-eythiniou-antigoni/