Ζωγραφίζοντας τη Μουσική Vol. 4 – για παιδιά με την Μαρία Γλύκα, 7 Δεκεμβρίου 2019

Ζωγραφίζοντας τη μουσική
Η 4η συνάντηση εξερεύνησης της μουσικής και της εικαστικής τέχνης το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

– για παιδιά 2 έως και 4 ετών και τους γονείς τους
– για παιδιά 5 έως και 8 ετών
με την εικαστικό Μαρία Γλύκα

 

Βλέπουμε: Αφηρημένη τέχνη μέσα από τον πρωτοπόρο γλύπτη των mobiles (κινούμενα γλυπτά) Alexander Calder (1898-1976)
Ακούμε: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από αγαπημένα κινούμενα σχέδια του Walt Disney

Διακρίνουμε σχήματα στα αφηρημένα έργα τέχνης; Ποια είναι τα γεωμετρικά σχήματα; Ποια χρώματα συσχετίζουμε με τα βασικά χρώματα; Ποια χρώματα συνδέουμε με τα συναισθήματά μας; Ποια με την γιορτινή διάθεση των Χριστουγέννων; Πως βοηθάει η μουσική να εκφράσουμε την διάθεσή μας; Τα έργα του γλύπτη Alexander Calder μας βάζουν σε μαγικούς χώρους μέσω των τεράστιων κατασκευών του. Μας θυμίζουν μουσική μέσα από την κίνηση των κινούμενων γλυπτών του. Προσπαθώντας να μεταφέρουμε την χαρούμενη γιορτινή διάθεσή μας στο έργο μας κατασκευάζουμε με σχήματα και χρώματα γλυπτά από χαρτί.

Για ηλικίες 2-4 ετών
Βλέπουμε μεγάλα γλυπτά του Alexander Calder στο αστικό και φυσικό περιβάλλον και σκεφτόμαστε έναν χώρο που θα θέλαμε να τοποθετήσουμε το γιορτινό γλυπτό μας. Το φτιάχνουμε σε μια βάση με χρωματιστούς μαρκαδόρους και κολάζ από περιοδικά προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Ακούμε γιορτινά τραγούδια και κόβουμε μακρόστενες, λεπτές και φαρδιές λωρίδες από χαρτί. Τις τοποθετούμε κάθετα στο περιβάλλον που έχουμε φτιάξει μπλέκοντας τις επιφάνειες δημιουργώντας καμπύλες και γωνίες. 

Για ηλικίες 5-8 ετών

Βλέπουμε τα κινούμενα γλυπτά (mobiles) του Alexander Calder. Παρατηρούμε τις συνθέσεις και τα χρώματα και κάνουμε σκίτσα με ξυλομόλυβα. Συζητάμε για την ισορροπία στην σύνθεση, σε σχέση με την ισορροπία στα αντικείμενα και το πραγματικό τους βάρος. Ακούγωντας τα γιορτινά τραγούδια μεταφέρουμε τον ρυθμό στα κινούμενα γλυπτά. Με τα χρωματιστά χαρτιά συζητάμε για την σχέση των χρωμάτων και των σχημάτων με τη μουσική. Κόβουμε σχήματα και τα χρωματίζουμε με λαδοπαστέλ. Φτιάχνουμε τα δικά μας γιορτινά mobiles.

 

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ηλικίες 2 έως και 4 ετών, με ενήλικα συνοδό
διάρκεια εργαστηρίου: μια ώρα
11:00 πμ – 12:00 μμ
κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
ενιαίο εισιτήριο για παιδί και έναν γονέα (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

ηλικίες 5 έως και 8 ετών
διάρκεια εργαστηρίου: μιάμιση ώρα
12:30 πμ – 14:00 μμ
κόστος συμμετοχής :14 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων
στη γραμματεία του Κλασσικού Ωδείου
Ασπασίας 67, Χολαργός
210 6526 250
info@klassiko.gr