Ζωγραφίζοντας τη Μουσική – εικαστ. εργαστήρια για παιδιά 2-8 ετών με την Μαρία Γλύκα

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΙΚΑΣΟ | ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΙΒΑ
– για παιδιά 2 έως και 4 ετών και τους γονείς τους
– για παιδιά 5 έως και 8 ετών
με την εικαστικό Μαρία Γλύκα
 
Λίγο πριν οδηγηθεί στον κυβισμό ο Πικάσο επηρεάζεται από την ιβηρική γλυπτική, συλλέγει αφρικανική τέχνη και παρατηρεί τις αφρικάνικες μάσκες, βλέπει τα σχήματα των ξυλόγλυπτων έργων και τα πολύχρωμα ποικίλα γεωμετρικά μοτίβα στα υφάσματα.
 
ΗΛΙΚΙΕΣ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ετών, ΜΕ ΕΝΗΛΙΚΑ ΣΥΝΟΔΟ
Ξεκινώντας από τις “Δεσποινίδες της Αβινιόν” παρατηρούμε την επιρροή των ξυλόγλυπτων τοτέμ στις μορφές των γυναικών. Βλέπουμε την ζωγραφική των πορτραίτων του Πικάσο εκείνης της εποχής και παρατηρούμε τον συσχετισμό με τα σχήματα των μεγάλων ξυλόγλυπτων κατασκευών. Διερευνούμε το σχήμα του ανθρώπινου προσώπου και πως μέσω της αφαίρεσης και των γεωμετρικών σχημάτων οδηγούμαστε στο σχήμα της μάσκας.
Με διαφορετικά σχήματα κομμένα από χαρτόνι συνθέτουμε μια μάσκα και την χρωματίζουμε ανάλογα αυτοσχεδιάζοντας στον ρυθμό των κρουστών της Δυτικής Αφρικής.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
διάρκεια εργαστηρίου: μια ώρα
11:00 πμ – 12:00 μμ
κόστος συμμετοχής
15 ευρώ
ενιαίο εισιτήριο για παιδί και έναν γονέα
(συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)
 
ΗΛΙΚΙΕΣ 5 ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΕΤΩΝ
Βλέπουμε πίνακες με αφρικάνικα σχέδια και μοτίβα και παρατηρούμε τον ρυθμό και τις εναλλαγές των σχημάτων και των χρωμάτων. Βλέπουμε τις προσωπογραφίες του Πικάσο και πως ενσωματώνει τα αφρικανικά στοιχεία στα πρόσωπά των έργων του. Περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά και μιλάμε για τα χρώματα και τις εντάσεις τους. Ακούμε παραδοσιακή μουσική της Αφρικανικής Ηπείρου και αυτοσχεδιάζουμε με μαρκαδόρους σε τρισδιάστατες κατασκευές.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
διάρκεια εργαστηρίου: μιάμιση ώρα
12:30 πμ – 14:00 μμ
κόστος συμμετοχής
14 ευρώ
(συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
στη γραμματεία του Κλασσικού Ωδείου
Ασπασίας 67, Χολαργός
210 6526 250
info@klassiko.gr
www.facebook.com/klassiko.odeio