Ελένη Ζιαζοπούλου

Μουσική προπαιδεία, Αφρικανικά κρουστά

Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και κιθάρας καθώς και μουσικοκινητικής αγωγής Οrff στη σχολή Ματέυ. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Παλλήνης όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασσικών κρουστών με δασκάλα την Έρση Δρούκαλη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτήτρια έχει κάνει πρακτική σε δημόσια σχολεία, στα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, καθώς και σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Παράλληλα, είναι πτυχιούχος του Μετεκπαιδευτικού κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff στη σχολή Μωραΐτη (Επαγγελματικό Πρόγραμμα σπουδών σε τρία επίπεδα).

Στα πλαίσια των σπουδών της συμμετείχε στη διοργάνωση και την εκτέλεση της μουσικοθεατρικής παράστασης των αποφοίτων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής, παραδοσιακών κρουστών και μουσικού παιδικού θεάτρου στη Σχολή Μωραΐτη με δασκάλους τους Reinholt Wirsching, Ernst Wieblitz και Dr. Manuela Widmer, καθηγητές του μουσικού πανεπιστημίου, Orff – Institut, Mozarteum του Salzburg καθώς και με τους Slavik Agelika, Λένα Ροντούλη , ΟλυμπίαΑγαλιανού , Δημήτρη Μαραγκόπουλο , ΧάρηΣαρρή , Αλέξη Νόνη και Κατερίνα Σαρροπούλου .
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Από το 2011 έως σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Από το 2013 παρακολουθεί μαθήματα Δ. Αφρικανικών κρουστών ( djembe και dudun) και χορού στη σχολή Seli Kanou, με δασκάλους τον Αντώνη Παπαδόπουλο και Άννα Καραμήτσου αντίστοιχα. Από το 2014 είναι μέλος της ομάδας αφρικανικού χορού και κρουστών “Seli Kanou” της Άννας Καραμήτσου. Από το 2015 διδάσκει μουσική προπαιδεία στο Κλασσικό Ωδείο.

 

Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας