Μουσική Προπαίδεια για παιδιά 2-8 ετών

"TOYKI το Τουκάν!" (για παιδιά 2 -6 ετών) & "ΦΑΛΤΣΟΦΙΞ" (για παιδιά 6 - 8 ετών)

Η Μουσική Προπαιδεία στο Κλασσικό Ωδείο απευθύνεται στα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο να τα εμπνεύσει για γνώση και μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.

   aytia

Δύο πρότυπα, αυτόνομα και πλήρη μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα τα οποία μέσα από αλληλοσυμπληρωματικά παιχνίδια, τραγούδια, κατασκευές και δραστηριότητες, συντροφιά με τον «Τούκι» το απίθανο εξωτικό πουλί Τουκάν στους πρώτους 3 κύκλους, και τον «Φαλτσοφίξ» στον 4ο κύκλο, καλλιεργούν και απελευθερώνουν την παρατηρητικότητα, τις δεξιότητες και την μουσικότητα των λιλιπούτειων μαθητών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈνας συνδυασμός Μουσικής, Κίνησης και Λόγου με στοιχεία των βασικών μουσικοπαιδαγωγικών προσεγγίσεων.

Μια προσέγγιση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξή τους, καλλιεργώντας μουσικές, σωματικές, κινητικές, αισθητηριακές και πνευματικές δεξιότητες, αντίστοιχες με το στάδιο ανάπτυξης της κάθε ηλικίας.

Το μάθημα γίνεται μέσα από το παιχνίδι!

 

Έτσι, με βιωματικό τρόπο το παιδί έρχεται σε επαφή με βασικές αρχές όπως: ο ρυθμός, η κίνηση, το τραγούδι, ο χορός.

Παράλληλα ανακαλύπτει τον κόσμο των μουσικών οργάνων παίζοντας με όργανα της ορχήστρας Οrff (τυμπανάκια, μαράκες, κουδουνάκια κτλ.)
Αλληλεπιδρώντας σε ομαδικό πλαίσιο αποσκοπούμε στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας μέσα σε ένα ασφαλές για όλους περιβάλλον.

Μέσα από το διπλό ρόλο των καθηγητών μας ως μουσικοί και ως νηπιαγωγοί για τα τμήματα της νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας αποσκοπούμε στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας μικρών και μεγάλων μέσα σε ένα ασφαλές για όλους μουσικό περιβάλλον.

dscn1718Στόχος όλων μας η μουσική εξέλιξη των παιδιών και η καλλιέργεια και στήριξη της σχέσης γονέα-παιδιού, που είναι θεμελιώδης σε αυτήν την ηλικία, με κύριο μέσο φυσικά τη μουσική, το τραγούδι και την εξερεύνηση των μουσικών οργάνων μέσα από πρότυπα, αυτόνομα και πλήρη μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα.

Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης μέσα από τις ιδέες τους, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Στις πιο μικρές ηλικίες αυτό επιτυγχάνεται με την παρουσία του γονέα έχοντας και ο ίδιος ενεργό ρόλο.

Όλα τα τμήματα είναι ομαδικά και ολιγομελή και διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Τι καλύτερη είσοδος για ένα παιδί στον υπέροχο κόσμο της μουσικής!

 

https://www.facebook.com/klassiko.odeio/