Μουσική Προπαιδεία για παιδιά από 18 μηνών ως 6 ετών

Πέντε πρότυπα, πλήρη και αλληλοσυμπληρωματικά μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα

 

Η Μουσική Προπαιδεία στο Κλασσικό Ωδείο απευθύνεται στα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο την είσοδό τους στον «Μαγικό Κόσμο της Μουσικής»!

 

Αποτελείται από πέντε πρότυπα, πλήρη και αλληλοσυμπληρωματικά μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα :

  • Ξεκινάμε  στον πρώτο κύκλο με τα μωράκια μας παίζοντας με τον γλυκό χαμογελαστό “Γατούλη Ψι!” (για παιδιά από 18 ως 28 μηνών) ,
  • Συνεχίζουμε με την “Λέλα, τη μικρή καμηλοπάρδαλη για παιδιά 3-4 ετών, μαζί με τον γονέα ” (για παιδιά 3-4 ετών)
  • «Τα ταξίδια του Βίκτωρα!» (για παιδιά 4-5 ετών)
  • Ο «Φαλτσοφίξ» με τις ιστορίες και τα παιχνίδια του (για παιδιά 5 -6 ετών)
  • Και τέλος ο πέμπτος κύκλος με την “Ορχήστρα του Φαλτσοφίξ” (για παιδιά από 6 ετών)

Συνδυάζοντας την Μουσική, την  Κίνηση και τον Λόγο χρησιμοποιώντας στοιχεία  μουσικοπαιδαγωγικών προσεγγίσεων τα παιδιών καλλιεργούν και απελευθερώνουν δεξιότητες όπως η παρατηρητικότητα, ο έλεγχος των μελών σώματος, η λεπτή κινητικότητα, ο συντονισμός.

 

Μαθαίνουμε μέσα απ’ το παιχνίδι!

 

Μέσα από το παιχνίδι, το παιδί έρχεται σε επαφή με την Κίνηση, το Λόγο και το Ρυθμό.
Στόχος μας είναι τα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα, να τους καλλιεργήσουμε την έννοια της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, καθώς και να τα βοηθήσουμε να παρατηρούν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.


Μέσω πρότυπων μουσικοπαιδαγωγικών προσεγγίσεων, τα παιδιά ανακαλύπτουν δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η παρατήρηση, αλλά και ο έλεγχος – συντονισμός των μελών του σώματός τους. Επίσης, αναπτύσσεται η λεπτή κινητικότητα με τη βοήθεια εργαλείων που προσφέρει το μουσικοκινητικό σύστημα του C.Orff (μαντήλια, οργανάκια, σχοινάκια κλπ).

Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν με τα όργανα της ορχήστρας του C.Orff (τυμπανάκια, μαράκες, κουδουνάκια) και να δημιουργήσουν την πρώτη τους ορχήστρα.

Με την κίνηση, το χορό και το τραγούδι, το παιδί έρχεται σε επαφή με τις βασικές έννοιες της μουσικής: το ρυθμό, την ένταση, το ηχόχρωμα, τη διάρκεια, το tempo κλπ

Σας περιμένουμε στον «Κόσμο της Μουσικής»!

 

 

https://www.facebook.com/klassiko.odeio/