Παρασκευάς Κίτσος

Ηλεκτρικό Μπάσο / Κόντρα Μπάσο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Σπούδασε κλασική κιθάρα όπου και αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Γιώργο Ζηκογιάννη καθώς και μαθήματα τζαζ αρμονίας. Είναι απόφοιτος από το ΙΕΚ Ακμή στον τομέα της ηχοληψίας. Στην πορεία, μαθήτευσε δίπλα στον κοντραμπασίστα Βαγγέλη Ζωγράφο όπου και απέκτησε το δίπλωμα του με Άριστα παμψηφεί.

Στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων συνεργάστηκε σε ζωντανές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τους μουσικούς : Μ. Λιδάκη, Γ. Χαρούλη, Μ. Φραγκούλη, E.Ζουγανέλη,  Ν. Ξιδάκη, Δ. Παπαπδημητρίου, Π. Μουζουράκη,Γ.Νέγκα και Γ.Κότσιρα

Επιπλέον, συμμετείχε στην δισκογραφία διαφόρων μουσικών -τραγουδιστών :Tasos Tsalapatis quartet (Eterotopia),Jan van D’engel(Λαδόκολα), Γιώργος Δούσης (Convertation With the river) και άλλους.

Έχει πάρει μερος στις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις:

Βερολίνο Τελ Αβίβ(Μάνιας Παπαδημητρίου),Chicago Musical(Σταμάτη Φασουλή),Ήρωες(Ελένης Γκασούκα)

Έχει ακόμα συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Eίναι ιδρυτικό μέλος του jazz σχήματος MOMO TRIO με δισκογραφία τους δίσκους NO VACANCY (2012) και INATI (2015).Μεγίστης σημασίας η επιλογή του group ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Αthens Technopolis Jazz Festival.(2016)

Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με μουσική για jazz σεξτέτο, με τίτλο “ΠΟΛΕΜΟΣ” και το 2018 τον δίσκο «In between the eyes” για οκτέτο.

https://paraskevaskitsos.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/playlist/07cmP51mShnEllDLcbvwjH

https://music.apple.com/gr/artist/paraskevas-kitsos/1451070076

https://soundcloud.com/paraskevas-kitsos

https://www.youtube.com/channel/UCjH49vR9HVbGjo0VKso0Zyw

 

 

 

 

Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας