Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας

Η συνθέτις και μεσόφωνος Πία Πιερράκου σπούδασε  σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό και μονωδία με την Rossitza Tröeva. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά και έχει εργαστεί στο Λουξεμβούργο ως ειδική συνεργάτις στη Διεύθυνση Εκδόσεων  και στη Διόρθωση και Επεξεργασία Κειμένων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια και μαθήματα  τεχνικής τελειοποίησης και ερμηνείας με τους Θόδωρο Αντωνίου, Βασίλη Τσαμπρόπουλο, Emil Hanjiev, Φέμπη Νικολαΐδου κ.α.

Έχει γράψει έργα για πιάνο, κιθάρα, solo φωνή, για φωνητικά σύνολα, για μικρά οργανικά σύνολα, και για μικρή και μεγάλη ορχήστρα, ενώ έχει μελοποιήσει ποίηση του Νίκου Καρούζου.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συνθετών ALTERA MUSICA.

Διδάσκει τραγούδι, θεωρητικά, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας.

Από το 1997 είναι μόνιμο μέλος της Ομάδας ΡΟΔΑ, ακολουθώντας την στις θεατρικές παραστάσεις, τις συναυλίες και τις παρουσιάσεις της, τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ηθοποιός (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Ωδείο Πατρών, ACS, Γαλλικό Ινστιτούτο, Radio City, κ.α), μέρος των οποίων έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς από το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.  Το 2013 συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του CD “Seekers” της Μουσικής Ομάδας ΡΟΔΑ σε μουσική Gurdjieff  και ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή (3 Alpha Records). Κείμενα της συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο «Θέατρο ΡΟΔΑ-Κινούμενοι Καθρέφτες» της Ιφιγένειας Μακρή (εκδόσεις ΚΟΑΝ, 2007),  και στο «Θέατρο ΡΟΔΑ- Είμαι ένας ή πολλοί;» του Δημήτρη Γασπαράτου (εκδόσεις 3Α)

Links:

Γκιλγκαμές, το μέγα Βαβυλωνιακό Έπος, από την ομάδα ΡΟΔΑ

Live at the Crow Club – Video

Παρουσίαση CD “Seekers” στο Public

“Αναζητητές” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ

Sayyid Dance No 31 by Gurdjieff – Thomas de Hartmann. Performed by RODA – Video

Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας