Δημήτρης Γασπαράτος

Γενική Διεύθυνση, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Κλασσική Κιθάρα.

Σπούδασε κλασσική κιθάρα με το Σπύρο Ηλιάδη και ανώτερα θεωρητικά με το Γιώργο Μαυρόπουλο.

Έχει λάβει μέρος σε master-classes διακεκριμένων καλλιτεχνών και solist όπως των Δημήτρη Κουρζάκη, Roland Dyens, David Russell, Ευάγγελου Μπουντούνη, Paul Galbraith, Pat Martino, Billy Sheehan, Γιώργου Φακανά, Γιώτη Κιουρτσόγλου κ.α. Έχει επίσης παρακολουθήσει  σεμινάρια και μαθήματα  τεχνικής τελειοποίησης και ερμηνείας με τους Θόδωρο Αντωνίου, Βασίλη Τσαμπρόπουλο, Emil Hanjiev, Φέμπη Νικολαΐδου κ.α. Τέλος μελέτησε προκλασική, αναγεννησιακή και baroque μουσική καθώς και basso continuo με τον Νίκο Παναγιωτίδη.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες, ηχογραφήσεις και παραγωγές, συνεργασίες με καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, δισκογραφία, παραγωγές διαφημιστικών jingles, εμφανίσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος  Silver R.I.S.C.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, ενώ έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλά μουσικά βιβλία που αφορούν την διδασκαλία της κιθάρας και του μπάσου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις του Κλασσικού Ωδείου.

Ήταν για 20 χρόνια μέλος της Ομάδας ΡΟΔΑ έχοντας συμμετάσχει,  τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ηθοποιός, σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Ωδείο Πατρών, ACS, Γαλλικό Ινστιτούτο, Radio City, κ.α), μέρος των οποίων έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς από το CNN. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί στο βιβλίο «Θέατρο ΡΟΔΑ-Κινούμενοι Καθρέφτες» της Ιφιγένειας Μακρή (εκδόσεις ΚΟΑΝ, 2007), ενώ συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD “Seekers” σε μουσική Gurdjieff  και ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή (3 Alpha Records, 2013).

Έχει τιμηθεί από την η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με  Έπαινο “Κάρολος Κουν” 2014 Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό Έργο για την δυναμική του ερμηνεία ως «Γκιλγκαμές» στην ομώνυμη σκηνική σύνθεση της ΡΟΔΑ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ -Είμαι ένας ή πολλοί;” Εκδόσεις 3Α

Διδάσκει από το 1993.  Σήμερα είναι μαζί με τον Σπύρο Ηλιάδη γενικός διευθυντής του Κλασσικού Ωδείου, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με άλλα ωδεία και εκπαιδευτήρια στην Αθήνα (Σχολή Μωραΐτη, St. Catherine ‘s School κ.α.).

Links:

Dimitris Gasparatos and the Double Vision Live

Το έπος του Γκιλγκαμές – βίντεο

Αναζητητές – Η μουσική ομάδα Ρόδα παίζει Γκουρτζίεφ

Seekers – CD

Sayyid Dance No 31 by Gurdjieff – Thomas de Hartmann. Performed by RODA

Silver R.I.S.C – The Band – You Tube

Κλασσικό Ωδείο – You Tube

«ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΓΙΟΣ» από το Θέατρο ΡΟΔΑ στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας

Παρουσίαση Cd Seekers – Ελευθεροτυπία

Συνέντευξη στην ΕΡΤ 1 

Παρουσίαση από το Public

Κινούμενοι καθρέφτες

Συνέντευξη του Δημήτρη Γασπαράτου στο 1ο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Θέατρο ΡΟΔΑ – You Tube

Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας