Δημήτρης Κουρζάκης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας γεννημένος στην Ολλανδία. Σπούδασε στο Royal Northern College of Music στη Μεγάλη Βρετανία με καθηγητές τους John Williams και Gordon Crosskey ως υπότροφος του κοινωφελούς ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη” και στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας με τον Κώστα Γρηγορέα. Κατέχει τους τίτλους Master of Music και Postgraduate Diploma του Πανεπιστημίου του Manchester.

Από το 1995 μένει στην Αθήνα. Δίνει ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός κ.α), συμπράττει με ορχήστρες ως σολίστ (ορχήστρα της Όπερας Δωματίου Αθηνών, Sinfonietta Αθηνών) και, μαζί με τον Άγγελο Μπότση, είναι μέλος του D&A Guitar Duo. Εμφανίσεις του έχουν καλυφθεί από την τηλεόραση της ΝΕΤ και το Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Συμμετέχει σε CD του διαδικτυακού περιοδικού Tar ερμηνεύοντας μουσική του Μιχάλη Τραυλού.

Από το 2002 έως το 2010 ίδρυσε και διηύθυνε το Μικρό Φεστιβάλ Κιθάρας που διοργάνωνε ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου και περιλάμβανε συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Προσκαλείται τακτικά σε φεστιβάλ κιθάρας ως καθηγητής και εκτελεστής (Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας) και διατελεί μέλος επιτροπών διαγωνισμών.

Έχει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κλασσικού Ωδείου.

Ιδιαίτερο κομμάτι της δραστηριότητάς του είναι η διδασκαλία, στην οποία είναι αφιερωμένος πολλά χρόνια.

 

Links:

http://www.dimitriskourzakis.com

Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας