Τάσος Αθανασιάς

Ακορντεόν

Τάσος Αθανασιάς

Ο Τάσος Αθανασιάς γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ασχολείται με την μουσική και το ακορντεόν από την ηλικία των 10 ετών. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου όπου διδάχτηκε ακορντεόν από την καθηγήτρια Κατερίνα Λέκκα. Σπούδασε Στο “Ωδειο Έκφραση Γεωργίας Σουλαντίκα” κλασικό ακορντεόν, πιάνο και θεωρητικά στην τάξη της κυρίας Γεωργίας Σουλαντίκα από όπου απέκτησε πτυχίο και δίπλωμα ακορντεόν (άριστα παμψηφεί ), πτυχίο πιάνου καθώς επίσης και πτυχίο Ωδικής. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Ιωάννη Τουφεξή (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), όπως επίσης και Βυζαντινή μουσική με τον καθηγητή Γεώργιο Καζάνη.

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Θανος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλέξιου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Γιώτα Νεγκα, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπασης,η Μελίνα Κάνα, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Βασίλης Λεκκας, ο Λακης Χαλκιάς, ο Παναγιώτης Λάλεζας κ.α

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών – Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής κ.α), όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως ακορντεονίστας σε πλήθος τηλεοπτικών παραγωγών. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Κυριακατικο τραπέζι» ( ΝΕΤ 2005-2007), «Κοιτά τι έκανες» (2003-2004), «Στα τραγούδια λέμε ναι» ( ΕΡΤ1), Το Αλάτι της Γης, κα. Παράλληλα έχει υπάρξει συντελεστής σε δισκογραφικές παραγωγές τόσο της παραδοσιακής, όσο και της έντεχνης-λαϊκής μουσικής.

Πία Πιερράκου

Μοντέρνο Τραγούδι, Θεωρητικά, Διεύθυνση Χορωδίας, Διεύθυνση Ορχήστρας